because of U = = = FARID KAMIL


Nak cakap yang aku ni kuno , ? Aku tak kesah laa .. Aku mmg tak dpat tngok movie dye . Aku memang tak dapat baca novel dye even novel tu ada depan mata aku masa aku tengok Syera pegang novel tu .
“Syera,nak tengok”aku terus ambik novel yang ada kat tangan dye. 
“Heyyy,novel Lagenda Budak Setan laa doe.Sapa punye?”aku cakap.
“Intan Waheeda punya”hah?laa , aku ingat Asha yang punya.Kambing tol laa , tapi aku pikir gak kalau Asha punya comfirm Asha daa bagi tau aku awal-awal.Hishh , kambing bin So’od tol . ! “Oooo , erx?Nah laa amek balik,leyh blaa laa koe”aku sedih ni. 
“Ok,Bye abg ttah”hah?shitt .. tak abis ngan abg titah ko tu.Aku pon tak kenal ngan dye.Kusut .. !
Minggu lepas aku yang boring boring ni pon , amik laa remort tv astro.Then , aku picit , picit ok? Aku picit info = = 105 . Pukul 9.00 = Lagenda Budak Setan.
 Yeaa , pakwe aku berlakon . Wajib tengok ni . Erm , kalau dah wajib so , mmang kene buat la kan kan ? Nanti berdosa ! Tepat jam 9 , aku pon picit astro prima iaitu channel 105 . Disebabkan ini kisah cinta , so feeling tu kena lebih la kan ? Tengah sedap-sedap feeling tu , boleh pulak mak aku balik . Selalunya mak aku memang balik lambat . Tup tup , hari tu cepat pulak , adoi ! Memang keSENGALAN . 
Kalau mak aku dah masuk , dengan automatiknya feeling aku hilang . Sungguh magic mak aku . Terharu sungguh hati ini . Bila dah habis iklan , aku pon buat la macam biasa - biasa jer . Time iklan , aku pergi dapur , makan tu la , makan ni la . Kalau tak ada benda nak makan pon , aku buat macam makan juga . Mak aku tak perasan kot , agaknya laa . Agak erk ?
Bila dah start balik , aku terus pergi duduk depan tv , dan paling penting membelakaangi mak aku . Itulah yang terbaik ! Mana tak nya , tetiba kang ada plak babak sedih ke . Takkan la , aku nak menangis depan mak aku . Sangatlah sakai dan sengal kan ? 
Malam ni , cadang nak tengok . Tapi , bila dikenangkan balik yang mak aku mesti tengok jugak , ni yang aku patah semangat ni . Erk , semangat leh patah ke budak ? Cikgu aku cakap yang kalau 'semangat patah' ni diketagorikan sebagai personifikasi . Maknanya , semangat tu sama jer la macam benda lain yang oleh patah , faham ? Tak faham ? Sangatlah bagus . . Study balik form 3 .
Tapi , dengan nekad dan keazaman yang kuat ini , akan ku buktikan yang aku pasti akan tengok citer tu malam ni even mak aku ada kew , tak ada ke . Aku akan tengok jugak . . Doakan lah aku berjaya erk korang - korang sahabatku yang comel dak kacak ?

AKU LAGI SUKA KALAU . . .

Farid kamil berlakon dengan Lisa Surihani than dengan pelakon baru tu .  (:

16 comments:

SAZZY said...

ehh,bukan ke aku nikah dengan dye smlam ? ko , aku xjmput erx ??
haha

Ahmad Fakri said...

dgn ko , please la beb! huihuihuiiii .. :P

hanis said...

nak muntah kang batal lark puase aku . jap agi la , haha

hanis said...

lisa tu kan aku ? haha sekali lagi ..

|u|u ♥ said...

blogwalikng . nice post . aku pon suke drama ni .

ekaLIFE vs mOmOx said...

diauwanx jahat giler un?lady planet pon same , sengal tapi best gile smpai aku sakit perut pon xgie tndas coz nk tngok citer i . thee thee (::

wannurfazrini said...

lisa dengan farid kamil lg mantap and terbaikkk dr pelakon baru tu. tak secun lisa. kan ? kan ?

hudhud said...

mana nak cr novel dia? i nak ! :( huhuhu

eka said...

wan - yup , yup . ! huhuu ..
hudhud - ntah laa , kalau tau daa lme aku beli , maybe dax tu dye amek nenek dia punye kot ! HAHA ! ..

SAZZY said...

betul la , ko nak rampas dye erk ? budak jahat ..

ekaLIFE vs mOmOx said...

blah la ko,haha :PPPPPPPP

eka said...

HAHAHAHAHHA !

Nur Aina Fatihah said...

farid kamil,lelaki melayu terakhir ! :))) hehee

triple E said...

tengok x malmm td?

Eryati said...

sy juga x suka dgn pasangan dia skrg huhuhu

eka said...

huhhuu , sme laa kite (:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...