YA BANGLA , AKU TAU AKU TERKANTOI .

tak , bukan nak cakap kau kantoi dengan bangla masa kau sibuk romen dengan pakwe kau di dalam jamban . bukan juga nak cakap yang bangla itu sangat hensem dan bangla tu terperasan lalu dia cakap kau sangat comel dan menawan dan anggun .

tapi ia lebih kepada kau mengumpat dengan adik kau pasal bangla lap mozek dekat hospital dalam bahasa melayu dengan harapan bangla tu tak faham . tapi memang lah bangla tu tak faham ,sebab dia BANGLA kau tahu ? kau mengumpat pasal dia macam ni .

" eh , tu bangla kan ? "
" a'ah . tapi bangla putih sikit kan . orang india hitam daohhhhh "
" hotak kau , bangla bersemak hitam . ni mix kot . huehuehueh "
" bodoh , kalau mix nape kerja lap mozek ? mestilah kerja kaya-kaya sikit "
" ????? "

aku maafkan adik aku sebab dia darjah enam . kalau dia lapan tahun dah memang sah makan kaki .

10 minit lepas tu masa aku nak balik dekat katil adik aku balik , aku nampak budak lelaki , melayu tengah cakap dengan bangla tadi .

" satu aras kerja berapa orang ? " dia cakap dua kali . dalam hati , aku dah memang maki lelaki tu sebab memang sah yang tu bangla dia mana pandai cakap melayu . tapi kan bangla tu cakap
" satu aras empat orang " .

dia bukan cakap dalam bahasa bangla dan aku guna google translate untuk mentranslatekan apa yang dia cakap . tapi dia cakap dalam bahasa melayu .oleh itu , dengan bangganya aku beritahu yang  dia faham apa yang aku cakap tadi , dan mungkin dia bengang dengan aku dan berniat untuk bunuh aku masa aku tidur malam nanti . tapi dia tak dapat bunuh aku sebabnya

im cominghome , im coming home
tell the world  im coming 
let the rain wash away
all the pain of yesterday

i know my kindoms awaitssssssssss


wakakakaka , padan muka bangla kau tak dapat bunuh aku malam ni . wakakakkaa sekali lagi . nampaknya malam ni kau terbunuh adik aku yang lagi satu lah , sebab malam ni turn dia jaga adik aku yang sakit . tak pe lah , asalkan dia tak bunuh aku kan ? bagus tak idea aku yang sangat bernas dan terbaik dan sangat awesome ini ?




wasiat anak dara : esok sekolah , nak pegang pen pon dah tak pandai macam mana ni ...

15 comments:

syarifahsidrus said...

sekali kantoii daa..hhaa..trauma tak?

EkaBukanMakcikKau said...

tak . aku berhasrat nak ngumpat die lagi sok , mau join ? wakakakaa

Shawn Razaleigh said...

kah3. semoga adik lu yg satu lagi selamat.

EkaBukanMakcikKau said...

mekasih bero k . kehkeh

muhammad adam said...

alah bangla yang pakai songkiok tu dok ?

muhammad adam said...

eh kopiah silap pulok

myra rara said...

baaaa patot lah bangla tu pndg slekk kat wa wehh

myra rara said...

mati .

Jaune said...

sebenarnya kau nak bangla tu dengar dengan harapan die terpikat dekat kau kannnnnnnnnn????? hahahaha

EkaBukanMakcikKau said...

@adam : asal kau tahu ? jelas skodeng aku , kwanghajaqqqqqqq !
@myra : mane kau dpt tenet wehh ? keparat sungguh ! jgn nak nipu , bangla tu bapak ahh baiknye wehh muka die kan senyum selalu kan kan ? wakakaaaak
@jaune : aku nak kahwin dengan dia sekarang ! muktamad ! kau jgn nak rampas dia dari aku eh jaunelano ? hahahaha

dya mohamad said...

aku rasa bangla tu akan meminang ko sbb mesti dia pk first time aku dengar org mengata aku depan2 aku.berani dia.ohh wanita idamanku.kahkahkah

EkaBukanMakcikKau said...

bahangang kau , wakakkakaka

pandangkedepan said...

ahaha menarik...blog mcm ni la gua carik...peace...

EkaBukanMakcikKau said...

@pandangkedapan : lah ingatkan lu carik belog awek pink pink je . Wakakaka . .

pandangkedepan said...

ahaha....tapi skang dah jumpa aweek rambut merah lak...ahahaha...:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...