CARA-CARA NAK KURANGKAN MENCARUT

1) mencekik 
mencekik terbahagi kepada beberapa jenis ya termasuk mencekik jiran sebelah kerana memekak pagi-pagi buta , mencekik adik kau kerana melepaskan gas karbon dioksida di saat kau sedang minum teh di petang hari dan mencekik nasik dan sewaktu dengannya . tapi mencekik yang paling terbaik di sini adalah mencekik nasik atau mee goreng juga sambal tumis ikan bilis bersama seketul belacan dan segelas jus kelapa sawit . motif ? kau nak mencekik benda tu semua paling koman habis dalam masa lapan jam itupun jika kau tak berhenti ke jamban sebentar . jadi ia amat digalakkan dalam kalangan pencarut pencarut sedunia . tolak dengan tidur lapan jam maknanya kau ada lagi lapan jam sahaja untuk mencarut dalam sehari . wahhhhhh . 

2) barlari sejauh lapan ratus enam ploh kilometer persegi kube
apa yang kau akan buat lepas kau merentas desa ? meraung kehulur kehilir kerana menyesal gila sebab menghadirkan diri berlari sampai kau nyawa-nyawa ikan ? ya , tepat sekali memang salah . orang yang paling bodoh pun pasti akan jawab , carik mende mende yang boleh diminum seterusnya kau pun selamat dari mati .  jadi , kau nak carik air tu pun paling cepat adalah dalam masa setengah jam tak termasuk kalau orang yang bagi air tu saja-saja menyorok tak nak kau ambik air dia . jadi sebelum kau berlari tu kau suruh orang yang bagi air tu berambus dari situ supaya lepas kau berlari ni kau mengambil masa yang lama untuk mencari dia dan kau pun tercungap-cungap . maka mengikut kajian yang telah aku buat tadi , jika kau tercungap-cungap menyebabkan kau kurang bercakap apatah lagi mencarut . jadi , teruskan tercungap-cungap !

3) mendengar lagu lagu green day . 
lagu green day adalah jalan terbaik selain lagu taylor swift ini kerana lagu taylor kebanyakannya ceritakan tentang pakwe dia tinggalkan dia atau cinta terlarang antara dia denga si pakwe . dan ia berkemungkinan besar mengingatkan balik kepada pakwe kau yang tinggalkan kau kerana baru perasan kawan dia yang paling gemuk di dalam kelas adalah ciri-ciri pasangan paling ideal dan ciri ciri tu takde pada kau dan mungkin menyebabkan kau mencarut tanpa henti dan menyalahkan diri sendiri kerana bongok tidak mencekik cadbury black forest lapan keping setiap pagi bersama susu tepung dutch lady yang didatangkan khas dari benua afrika . jadi , dengarlah lagu drogba eh green day . 






wasiat anak dara : kerja sejarah dari tadi melambai lambai ke arah aku . tak tahu kenapa . takkan dia pun terjatuh cinta dekat aku kot ? bagilah peluang drogba jatuh cintak ta aku wehhh . 

18 comments:

Anies Anessa said...

cara lain,kau jahit je mulut tue..abes cerita

dya mohamad said...

ohh so aku takyah dengar lagu paramore la?sian ko.femes greenday.camne paramore nak cri makan?hahah

EkaBukanMakcikKau said...

@anies : woiiii camne aku nak usha pakwe nnti ? Hah
@dya : erk elehh malas je letak paramore weh kang kau meroyan pulak almklumlah lagu paramore kan smpah best . Wakakaka

muhammad adam said...

Setakat berlari lapan ploh km kau tu haku blh wat pejamkan mate je lah wei .

muhammad adam said...

Ngomong2 loh udah stop mencarutnyaaa ?

dwaty said...

sian kerja sejarah tu... takde org nak layan dia... huhuhuhu

YOUsoF said...

Cara lain, lekapkan je mulut ko ke mulut orang lain.. settle.

dya mohamad said...

wey retis.,bila ko nak follow aku blek.kcewa aku camni.HAHA
aku serius ni.Kbai

EkaBukanMakcikKau said...

@adam : udahhhhhhhhhhhh

EkaBukanMakcikKau said...

@dwaty : haha dah layan dah siap bagi advance lagi . eh eh . haha
@yousof : jom .
@dya : lah kau follow aku ke weh ? haha ye lah nnti aku follow ahh kau balik . len kali ckp ahh " saya dah follow awak followlah saya " tau ?

Anonymous said...

very interesting, thanks

Ahmad Fakri said...

lahhh nape green day weh? ac/dc layan ah gak weh.

Ahmad Fakri said...

@adam : minah ni kan maki gua 24 ja.cam ne tu?

EkaBukanMakcikKau said...

lah ikut kau kepala teerhunggek hunggek cam best je . green day baru layan dah lah billie joe sumpah hensem wohhhh

Ahmad Fakri said...

woiiiiiiiiiiiiiii lu men men ah gua punye ac/dc.lu tgk rmbut slash gebang tu pon lu dah tu betapa sumpah hebatnye ac/dc guwa.

muhammad adam said...

Iron maiden ah layan minah wei gua dah x mencrut bero.

EkaBukanMakcikKau said...

@fakri : aku xpernah kesah pasal ac/dc kau . Haha

EkaBukanMakcikKau said...

@adam : lah ye ke , iron maiden lagi sumpah aku x layan dah ahh ritu aku de gadoh ngan dak ni sebab dia kutuk paramore aku , perghhhhhhhhhhhhhh mmg bangang ahh . Dia kipas susah mati iron maiden tuk pengetahuan kau lah wehyan dah ahh ritu aku de gadoh ngan dak ni sebab dia kutuk paramore aku , perghhhhhhhhhhhhhh mmg bangang ahh . Dia kipas susah mati iron maiden tuk pengetahuan kau lah weh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...