PERKARA YANG KAU WAJIB BUAT SEBELUM BERPUASA . KAU NAMPAK WAJIB DISITU ? INI BERMAKNA JIKA ANDA MALAS BUAT , ANDA DAPAT DOSA . FULAMAKKK .

1) makan breakpes nam hingga tujuh jenis makanan paling kurang . kalau untuk aku , ada askrem dan grand ciken burger pun okay . 
macam kau paksa mak kau goreng nasik goreng mi goreng pisang goreng semata-mata kerana esok puasa oleh itu wajiblah untuk kau melantak sepuas-puasnya . lepas tu kalau tak habis ajak member kau datang rumah melantak sama-sama . berkongsi kan amalan mulia bak kata pepatah " sedangkan lidah boleh tergigit , inikan pulak adik beradik " . selepas itu aku sarankan kau suruh member kau ajak member dia yang lain lepas tu member dia yang tu ajak member yang lain . dah macam lapan ribu pelantak begitu , bolehlah buat page di fesbuk " KAMI PELANTAK SEBELUM PUASA . CAYALAH KAMI WAKAKAKA " . pastu suruh orang lain . fulamak .

2) beli mercun berjuta juta pastu warning mak kau supaya menyediakan sejumlah wang untuk menanggung kau di hospital kelas satu . nak bilik sorang-sorang . tak nak kongsi !
kau baca balik , ada aku cakap bunga api ? atau ada aku cakap beli batang merah belang-belang singgit dapat duploh batang pastu ada sedikit yang masuk angin pastu kau bengang dengan cine jual bunga api tu . haktuihhhhhhh . kenapa aku tak cakap ? ini kerana bunga api tidak boleh menyebabkan kau putus jari atau melecur satu badan . oleh itu belilah mercun bola gergasi tinktong edaran syarikat ekabukanmakcikkau & co dengan harga istimewa beli lapan percuma plastik untuk cover mercun dari mak kau . notis : plastik dibuat daripada gangsa dicampur dengan sodium chloride juga sulphur . belilah secepat mungkin , walaupun stok masih berlambak !

3) habiskan duit beli lampu liplap pastu gantung keliling rumah . beli banyak banyak sikit , itu je lah modal nak memarketkan muka . 
nampak macam tak payah buat sebelum puasa pon takpe , macam masa puasa pon boleh tetapi kalau setakat nak beli yang lampu liplap bulat bulat tu aku nasihatkan baik tak payah . ini kerana , kemungkinan besar jiran sebelah rumah kau yang outdated tu akan beli jenis yang sama dengan kau , bulat bulat  . jadi , belilah yang bentuk kereta lamborghini sebijik yang muka torres sebijik . wakakakaa padan muka torres kena jadi model lampu liplap sememangnya muka kau hanya hensem untuk lampu liplap . wakakakakkaka sekali lagi .






wasiat anak dara : orang tua pakai spek pakai baju melayu tu cakap tadi " saya pemegang blah blah blah nak cakap esok kau kena puasa " . selamat berpuasa . aku tak payah .

24 comments:

Red said...

kau memang banyak membebelkan.? HAHA. Tapi fun gila. Apa apa hal, selamat menyambut ramadhan al mubaraq.^^

EkaBukanMakcikKau said...

ye ye , aku tahu ahh . numbok kangg .

Red said...

=.=" haktuihhhh

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.klakar lu der.lu jangan mcam2 der buat perkare cenggitu di bulan.btw slmt pose ler.

EkaBukanMakcikKau said...

@red : amboiiiiiiiii . haktuihhhbrottttttttttttttttttt . kentut bahhahahhaa

@sarah : tak nak wa nak buat gakk nak jugekkkk

Faraa Eiman's said...

makin na puasa , makin kuat merepek , meh aku tumbuq laju2 sat , muahaha

EkaBukanMakcikKau said...

jom beertumbokk kat belakang . jgn bawak bekup ehh ? kalau tak memang lebam kau bhahahhaha bajet kuat je aku ni badan ketot alamakk kantoi daohh disitu

myra rara said...

koya ahh lu ni

myra rara said...

nak jugak taruk torres.tau ah ko benci die.haha

cik bulan said...

wei..kau xpose ko la kena jeles..aku terawih tadi dengan penuh keinsafan kau tahu..jadi aku xmau la gado ngan kau yg busuk lagi hangit lagi masam..aku boleh kutuk kau mlm ni je..esok aku jadi baik..wahahahahaha

Ahmad Fakri said...

amboi cam ngutuk gua je yg page tu amboi

EkaBukanMakcikKau said...

@myra : kau ahh koya . buuuuu

@cik bulan : bahangang kau aku nak buat baek dgn kau . kau dah niat pose ? kalau belum sila niat , dan berterima kasih ke aku sebab ngatan kau . bhahahhaha

@fak ri : kehkehkeh best eje name kau . aku panggil kau ri je boleh ? wakakakkakakkkaa

Shawn Razaleigh said...

best woo main mercun dulu2. tapi sekarang dah kurang feel sikit

EkaBukanMakcikKau said...

Oh ye ke ? Aku men bunga api je . Bhahahahahha . Aku kan pompuannnnnnnnnnnn

Heidi Shafiq said...

alaaa... aku dah terbeli bom tangan..

adik zac efron said...

Eleh umah lu pon pasang liplap gak?

adik zac efron said...

Jgn nak kencing ah tah2 lu men bunga api wana wani tu je.ekekekekekkeek

SimplySeoul said...

hahahaha, yg no 1 and 3 tu memang dah selalu buat. haha.

Nyamuk Terbang said...

kau nie mlut byk la
cili kang
weyh umah aku xder pn lampu liplap tue
tlg beli kt aku??

EkaBukanMakcikKau said...

@heidi klum : alaaaah gi tukar tu terus ke rahmatullah tu . Pas ke obama cepat haha
@adam : taon lepas ye , taon ni kalau mak aku psg aku mls kwn mak aku bhahahahahha
@simplysoul : bagus2 cuba plak yg no 2 hari ni yeh ? Gud lak
@nyamukterbang : mulut aku satu je utk pengetahuan kau lah . Nanti dah kaya aku sedekah ke kau satu bhahhahaha

.izzati liyana. said...

semua benda ni aku tak pernah buat. btw, slamat bpuasa.

EkaBukanMakcikKau said...

okey

adik zac efron said...

kooya lah lu ni gua copy paste komen gua yg takdi je haha

EkaBukanMakcikKau said...

ohhhhhhhhhh ye ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...