ANTARA SEBAB KENAPA NUFFNANG TAK INGIN BAGI KAU DUIT

Benda ni terjadi kat aku masa aku tak pernah dapat BE dan fikir pasal duit duit duit . Dan benda ni dah tak jadi kat aku masa aku rasa rajin dan tak fikir pasal duit dah . Ek aku bukan encik crab , harap maklum .

Jadi pakcik sekalian , antara sebab kenapa kau rasa nuffnang tak ingin bagi kau duit ialah , jeng jeng jeng ... !

1) sebab kau malas blogwalking dan kau rasa blogging tu menyemakkan , merimaskan serta mengkusutkan akal fikiran dan tenaga batin , heh . Tapi duit nak , sakai je lebih . Cer bayangkan , kalau kau advertiser , kau nak letak ke ads kau kat blog yang page views 40 , 50 , 40 ? Nak ke dik nun ?

2) sebab kau asyik tengok earning kau kat nuffnang dan bila kau nampak earning kau yang 0.00 , kau dah rasa yang nuffnang ni kedek . Padahal kau yang pemalassssss ! Aku nak nasihat ni jadi sila dengar , heh . Kepada newbie yang ada acc nuffnang , jangan selalu tengok earning sebab iman kau akan teruji . Ceh , tak leh blah .

3) sebab kau nak menjadi seorang yang tak kuno dengan ada acc fb , twitter , myspace dan friendster di samping acc blogspot yang konon konon hebat sangatlah update tiap-tiap hari tapi tak blogwalking . Zzz , lagi lagi kau ada acc twitter dan kau tweet hayley william dan hayley reply tweet kau . Mungkin lima minit lepas tu , kau akan pangkah blogspot . Jadi aku nak nasihatkan lagi , kalau kau nak serious dalam blogging , socializing dalam blog dengan blogwalking . Ada paham ?

4) sebab kau tak mesra alam dengan nuffnang . Masuk laa segala bagai contest bla blah blah yang nuffnang buat . Kalau menang selalunya dapat duit ribu ribu gak ahh , best wohh . Kalau aku nak mesra alam dengan nuffnang , aku tanya macam macam kat diaorang . Eleh , buat apa nak malu ? Diaorang bukan nampak kau pon der . Kalau kau mesra alam nanti mana tahu dia baru terperasan yang pages view kau maintain 8jutabilionsss jeh . Dia mesti bagi BE . Percayalahhhhhhhhhhhh .

5) sebab kau punya stats turun naik , turun naik . Cer pergi tengok stats kau dah bagus sangat ke . Apa kau cakappppp ? Stats aku macam lah bagus sangat ? Kurang hajorr . Stats aku memang lah tak bagus sangat weyh sebab aku student . Ceh tetiba . Tapi kalau cuti semester seminggu nanti *yes yes * stats aku mesti meletup . Sampai tercabut seluar abang nuffnang tu , kahkah .


Wasiat anak dara : jadi makcik , jangan tanyalah nape aku demam buat entri pasal nuffnang sebab aku baru balik dari blog seorang blogger otai yang bagi aku sedar aku ni blogger yang macam mana heh . Sedih -..- , kesat hingus . Srutttttt .

:: sila letak url belog kau kat sini eh , kalau nak je lah . terimakasihh daun kari .

11 comments:

missSenget said...

sobs..sobs...


patut laa guwa xdpt be.. T__T

EkaBukanMakcikKau said...

alamak weyh jangan lah nangis . kan guwa dah nangis . sobsbswyte3tsruttttt

saljihitam said...

aaape ni T.T

seriusly. aku pakai pun tumpangkan orang je. berdosa tak weh. wakaka~

EkaBukanMakcikKau said...

berdosa . tahniah .
erk

aming said...

tp kalu blog kau da lama,kau kn ade unique visitor yg lbih tggi brbnding biase,baru blh buffer...tu ape yg ak rse r..xkisoh r nuffnang ak ade singgit pom..

EkaBukanMakcikKau said...

Be aku hidup lagi , yesyes :D

saljihitam said...

hahaha. terima kasih banyak banyak. terharu nehh. agaga~

EkaBukanMakcikKau said...

Haha kusut ahh kau

muhammad adam said...

Molek lah aku tahulah aq xde kne kaitan dgn entri ni , cilakak lu . Hehehe

muhammad adam said...

Duit ko dpt boleh kite buat kawen ak ? Yes sabar nak kawen,hakhak

EkaBukanMakcikKau said...

@adam : ye aku dah simpan lapanpuloh us dolar utk kawen , bangang ahh , haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...