CARA NAK DAPAT DUIT DENGAN BLOGGING

1) nuffnang



tak tahu ahh kalau ada orang tak tahu lagi unn , yang nuffnang ni memang kerja dia bagi duit . siapa yang tak tahu memang kesian laa wa cakap lu . tapi , yang dah tahu tapi buat buat tak tahu atau kata lainnya malas nak copy code untuk letak iklan dalam blog kau dan kau akan dapat duit tu memang bagus laa sangat . 

2) google adsense

iklan adsense boleh jugak letak dalam blog sekali dengan nuffnang kesayangan kau tu . boleh je jangan risau . tapi , adsense bayar dalam us dolar . bagus laa tu . nampak kaya sikit kan , tak pasal pasal . erkk.

3) advertlets


cuba kau letak iklan advertlets dalam blog kau . iklan nuffnang kau jalan tak . aku rasa tak boleh laa letak sekali . tak payah laa curang dengan nuffnang . kesian dia .

4) innity


kalau kau nak tahu , innity lagi bagus dari nuffnang . kalau kau nak tahu laa , kalau tak nak tahu kau boleh berambus . tapi , kalau kau nak letak innity ads ni . pastikan blog kau :

  • Websites must have a minimum of 15,000 Pageviews per month on average.
  • Websites must have a minimum of 3,000 Unique Visitors per month.
  • Websites must be rich in Quality Content and will be updated frequently.
  • Flexible with customizable ad formats/placements and any other advertising opportunities to optimize revenue.
  • Traffic cannot be generated by utilizing any of the following methods: - Listings on newsgroups. - Unsolicited bulk commercial e-mailings. - Instant messenger postings. - Chat room postings.
  • Websites must NOT contain, produce or link to profane and/or adult content of any kind.
  • Websites must be hosted under a root domain. No sites hosted on free providers will be considered.

5) heartbeat


heartbeat ni kalau kau letak kat blog kau memang untung laa sebab ramai orang tak tahu sangat pasal heartbeat ni , jadi ada kemungkinan yang diaorang akan klik iklan heartbeat kau . mungkin . tapi yang tak bestnya , kau dapat 0.04 sen je per klik . cuba kalau seratus orang klik , nampak macam banyak je kan . tapi , kau baru dapat bape inggit weyh ? haishh . tapi , ikut suka hati kau lah .



wasiat anak dara : apa kata kau tak payah sibuk ngat fikir pasal duit . apa kata kau blogging je . kan kan ? ada ke orang macam tu ? kehkeh













13 comments:

Taufiq Tiramisu said...

bapak high qualification untuk innity..berapa ribu boleh dapat kalau letak benda tuh?

a n a s t a s y e a said...

Memang best kalau pasang innity .. =)

anastasyea's latest post .. Sorang lagi berpaling tadah!

eka said...

@taufiq : kahkahkahkahkahakhakahakajeh3ui4yg666666666478 m8hmnry4df4uyh8imu34xfckkkkkkkkkkkkkk, tak tau .
@anastasyea : (:

eka said...

@taufiq : kahkahkahkahkahakhakahakajeh3ui4yg666666666478 m8hmnry4df4uyh8imu34xfckkkkkkkkkkkkkk, tak tau .
@anastasyea : (:

eka said...

@taufiq : kahkahkahkahkahakhakahakajeh3ui4yg666666666478 m8hmnry4df4uyh8imu34xfckkkkkkkkkkkkkk, tak tau .
@anastasyea : (:

Taufiq Tiramisu said...

ape ko suke kuat sgt?
dah la double post comment..
hahaha..

weyh, bak ym..
ade ym ark?
ade project besaa nak bagi ko..
untung juta2..
hahaha
;D

kOtAk^mAgiKa said...

tapi kalo dah guna cik nuff,lebih baik jgn guna yg company lain, japg cik nuff merajuk traik balik BE..hehe..

http://kotak-magika.blogspot.com/

eka said...

@taufiq : ym ym ym. xadelaa . kuno arkk ? haha
@kotakk : ouh tidakkkkkk !

Taufiq Tiramisu said...

alaaa..pegilaa buat kjap..
download n install je..
hahaha..
cepat, majukan diri! ;)
projek juta2 ni..hahaha

eka said...

lambat gilo .
aku daa laa x ******** lagi . kahkah

Taufiq Tiramisu said...

aku tahu ko x _ _ _ _ _ lagi..haha..pegi cepat..

anies anessa said...

tgok nuffnang je yg ramai guna

Pembawa_Wacana said...

nuffnang je la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...