PERKARA YANG MEMBUAT KAU RASA NAK BUNUH DIRI MASA BLOGGING

1) kau dah rajin berniat nak tulis post yang paling terbaik yang mesti dapat jadi popular post kat gengblogger tapi internet tiba tiba mencibaikan diri.kau pon hape lagi mengamuk maki hamun dan chatting kat facebook melepaskan geram dan mogok tak nak blogging dah !

2) kau dah bermati-matian blogwalking dari subuh sampai malam esok . tapi , kau tengok stats nuffnang kesayangan kau . stats kau untuk hari ni kosong habis . kosong atau dalam bahasa sopannya 0 . kau faham kan kan ? kau tengok esok pon stats kau tetap 0.kau pon merajuk lalu menjauhkan diri pergi kat adsense.cehh !

3) kau sanggup cancel dating dengan awek kau sebab kau nak tulis satu entry yang mengambil masa selama lapan belas jam untuk siap . dua belas jam lepas tu kau check balik entry kau yang kau post dua belas jam yang lalu . baru dapat dua komen.tu pon sebab blogger tu ter’post komen dua kali . kehkeh !


4) kau bengang pergi blogwalking kat belog orang tu sebab kau nak dia datang balik blog kau tapi dia tak datang blog kau balik . padahal , kau tengok entry dia tak de laa sehot entry kau * perasan lebih * . pastu kau kutuk kutuk diri sendiri sebab lebih baik kau yang view page kau ssendiri beratus-ratus kali . dari kau pergi kat blog orang tu tapi dia tak hinginn nak pergi blog kau yang macam sampah .



5) kau rasa blog kau yang paling cantik kat dunia tapi bila kau pergi belog sorang minah ni , belog dia bapaknya laa cantik lapan juta belas ratus point tiga puluh enam lagi kemas dari blog kau yang kau rasa cantekk nak mampos tu . kau pon hape lagi , terus pergi korekk korek tutorials orang , lepas tu bila kau nak buat tak jadi . kau punya bengang nak mampos . lepas tu kau tutup internet g tido . esok , kau bangun tengok stats kau lapan belas orang je yang datang  . salah siapa ? salah kau laa tak pergi blogwalking . bengong !




wasiat anak dara : aku suka buffered earning aku yang keempat dah jadi mettered lagi cepat dari tiga buffered yang aku dapat sebulan lepas . bagus takk ?

14 comments:

ieka darlink said...

semua aku dah rasa. hahha.

Zaidah said...

sama ngan zai....grrrrrrrram klu jadik macam tu....rasa macam buang masa jekan..

Taufiq Tiramisu said...

aku suka entri ni, tapi aku x puas hati woo..
bile aku nk dpt buffered??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

eka said...

@ieka & zaidah : tau xpe . cam nak bunuh diri ark ? kahkah
@taufiq : 6t kau dapat ahh . belog kau kan hawt . *sila bangga .

Barry Allen said...

Peh, celaka gua tak heran dah tak blogwalking, gua dah merajuk tahap karate skrin.(hari-hari gua cek nuff masih 0.00)

eka said...

perghh , gitu pulakk.

Taufiq Tiramisu said...

belog kau lagi howt..blog aku cam taik..hahaha

anies anessa said...

baek pnya entry...slalo gk rasa cetu...tp xde ahh smpai bnuh2 nie

eka said...

@taufiq:sian belog kau taikk . Kehkeh .
@anies:lau aku sah da tbunuh dan , haha

Cekodok said...

gua rasa dah bape kali lu nak bunuh diri .. sebab tu lu buat tips mcm ni sebab tanak orang len jadi mcm lu.. ye tak.. hahaha... melawak ja noooo

hudhud said...

num 3 tu mmg, mengundang habis. haha

eka said...

@cekodok : kahkah , gua harap lu x bunuh diri bro.
@hudhud : tapi kau terbalik ye tak ? hehe XD

miss chekleen said...

hahaha..pengalaman sama...
sakit jiwa kadang tengok ramai pengunjung tapi nuff habuk tarak naik...

teruskan dengan entry bernas.. ;p

eka said...

@chekleen : haha , tenkiuu darling XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...