PEGANG BABI MEMANG DOSA . MENGUMPAT MEMFITNAH TU APA ?

giler je . aku pon selalu ngumpat jugak . tapi tu dulu laa pakcikku . sekarang saya sudah baik budi pekerti juga berbudi bahasa gitu . biasa laa sekarang kan zaman yuna dan ana rafalli , mana ada dah memfitnah fitnah ngumpat ngumpat ni .

tapi , aku pelik betul dengan orang melayu . tak nak pegang babi tu, memang aku respect laa . yang bab cakap babi kuat kuat tu . apa masalah kau ? kalau macam aku tak apa laa , type je . yang baca kau . maknanya kau laa yang cakap babi tu kan ? kehkeh =='

tak nak pegang babi okey dah . mengumpat pulak . tahukah anda anda yang mengumpat dan memfitnah ialah dosa yang paling besar sekali ? tahu laa tu . bagus bagus .

jadi , janganlah bangga sangat kau suci daripada noda juga dosa . sebab kau tak ada lah suci sangat . ingat tu eka ? eh eh , apa ni ? zzz .

wasiat anak dara : saya budak baik tau .

10 comments:

kiz said...

mengumpat memfitnah tu lagi teruk dari pegang babi woOOoooOOoo...elak2kan

eka said...

woo , tau xpe .

zaly said...

Maaf ye...kalau bleh saya betulkan sket tajuk post ni.

Pegang Babi atau anjing tak dosa...hukumnya adalah najis.

maaf ye..

myza said...

bukan dosa juga ke ?

eka said...

kau , knowledge i kurang der =='

saljihitam said...

tau takpe. isk isk

misSbLurRy said...

isk babi btol la.....
wahahhahah

tettttt....

jgn ingat diri tue da perfect
dat all dari missblurry

Tapak Kaki said...

aku selalu mencarut cakap vavi... tak leh nak control.haha

eka said...

@ miss : wahhh !
@ kaki : sian . smelaa kita .

Adzriel AB said...

betul...pegang babi atau anjing tak dosa. boleh samak. pegang yg bukan muhrim tu dosa... samak pun dosa tak hilang. tak pe! tambah ilmu.

mengumpat pun dosa. kalau nak samak, minta maaf le dgn org yg kita umpat, itu pun kalau dimaafkan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...