SEBAB KENAPA ORANG TAK HINGIN KOMEN KAT ENTRY KAU

takkan kau tak pelik weyh , kau buat post bagai nak rak . bukan nak kata seekor , seorang pon tak hingin nak komen entry kau walaupun entry kau kalau buat novel comfirm kalah ngangkung . aku cakap betul ni .

sebabnya mungkin kau boleh tengok kat bawah ni , mungkin laa .

1) sebab blog kau lambat loading . kalau lapan jam loading baru nampak header lepas tu nak tunggu shoutbox yang tak kuar kuar lagi . kau rasa dia nak ke baca blog kau weyh ? aku pon tak hingin .

2) sebab kau buat full page untuk comment box . wahaa , nak tunggu loading dua tiga kali baru nampak batang hidung komen kau tadi . weyh , buat laa pop-up window weyh . senang dan menjimatkan masa laa weyh . ke kau tak tahu macam mana nak buat pop-up window ? sini aku bagitahu .

dashbord => design => setting => comments => comment form placement => pop-up window => save dan taraaa . tak menyusahkan kan ?
atau pon , comment box kau ada word verification . tak payah laa buat menatang tu weyh . semua orang tahu kau tu orang , tak payah nak uji nya .

3) sebab komen kau terlalu banyak . ni bukan masalah pada kau tapi masalah untuk orang yang nak komen tu . dia tak boleh tengok komen kau dah 8 juta . dia terus tak nak komen . orang macam ni pon ada ke weyhh ?

4) sebab kau tak pernah komen kat entry di , dia pon buat bodo je lah dengan entry kau . kalau aku lain pulakk , aku akan paksa jugak baca entry orang yang selalu komen entry aku . aku mesti punya laa . macam budak saljihitam  , dia datang kat blog aku bukan nak shout kat shoutbox aku . tapi , dia datang , komen dan berambus . bagus gilerr . pastu , ada laa dua tiga orang lagi , yang aku akan pastikan aku pergi kat blog dia lepas dia komen entry aku . wahaa , baik tak aku weyhh ? sila kagum .

wasiat anak dara : apa masalah kau kereta ? lalu depan rumah aku buat macam kau sorang je ada kereta , grrrrrr =='

39 comments:

sarah mohamad said...

ah2 . tak suka blogger yg suruh org lain comment dekat blog dia . tapi dekat blog kita harem dia nak komen .

CahayaCintaIlahi said...

kte sokong point2 ni :))

nelly said...

setuju .
=)

khaifaiz said...

terbaeklah..

eka said...

ha , memang laa betul . daa buat kajian lapan hari 7 mlm tanpatidur dan mandi kau tauu ? haha

She's retarded said...

aku olongan no.1 dan 3

ben said...

pasni aku nk ubah setting comments aku..
haha...
menarik btl...

Shahiran said...

Buat popup bahagian komen mudahkan orang tuk bagi komen? hmm...

SheNn said...

Paling setuju yg no 2 tu..huhu~

NOOR FATIN said...

tak suka kalau org buat embedded post untuk komen. susah la nak komen. hoho

eka said...

@shahiran : yup , cer tengok sume orang sokong yang pasal comment tuu .

nisa said...

sangat stuju dgn semua point di atas...hehe

nisa said...

sangat stuju dgn semua point di atas...hehe

nurul ain said...

wahh ! suke entry nieyh..betul jugak sebab2 tuh.boleh diguna pakai.tapi kdg2,ade jugak org taknak komen dekat entry kite sbb ade word verification.tu lagi satu menatang yang menyusahkan kowt

eka said...

ermm , tau xpee .

iena_mieyna ^^ said...

haha..santai giler tapi sgt berinformasi ;) but , what's wrong with the car yg lalu dpn rumah??? haha

Panda said...

betull, yg tak guna popup window, ak sgtt malass nak comment. lambat sgtt loading. hha~ ;)

tomatokering :) said...

sokong lah . ada betoi gak ape awak ckp tu :)

wanty said...

betui3..:) 100persen

eka said...

@iena : wahaa , bising depan rumah . daa laa adik aku nak tido cmnee ?

mimie said...

sokong2.hehee

eka said...

hehe (:

tiefazatie said...

haha..rock gle!cool..hihi

eka said...

HAHA

nohfee said...

sangat betol!!! =)

Cikgu Fikri said...

hahaaahah..
bgus gler cara penulisan ko...
ni 1st time aku bacer blog ko...
ader sorang kwn aku,
tersenarai gak dlm jenis2 list ko tu..
dia kata, dia tak nak komen entry aku sbb org dh ramai komen..
hahaahaha..
aper kejadahlah.. :)

sthajar said...

betol betol ! hehe. at least comment la sikit kan. penat org tu tulis.

anies anessa said...

betoi2..sgt suka org komen kita pnya entry

Winnie Bunny said...

saya tak suka kadang2 blogger ni dia main komen jew berdasarkan tajuk entry walhal dia tak baca pun apa entry tu dan kadang2 ada komen yang lari darpada maksud entry sebenar.komen lah dengan ikhlas bukan niat komen utk menghrapkan anda akan dikomen kembali.

zulhusnie mahadi said...

btol jgak eh...kdg2 org men shout je, tp xpenah nk bace pape.nk komen kena baca dlu...

eka said...

aku pon dalam usaha memperbanyakkan komen di blog orang . haishhh , baik takk ?

Mr. TN_SkY said...

hahaha..macam2 jenis orang ada eh? :-D neway nice point good entry hehe

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA???

eka said...

tenkiuu .

Taufiq Tiramisu said...

hahaha..
entri ni memang menarik..

Zik said...

mungkin sebab blog disable comment.. hehe.. langsung tak boleh comment.. tak gituer

yaya_flanella said...

thanks fer d info. :)
LIKE like you. ;)

Vespa lama said...

Aku sokong

yahaya said...

tumpang baca

Geng Lepak said...

Banyaknya komen kat blog dia....huhuhu
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...