BEST KE JADI ARTIS ? KAU RASA ?

“ Cikgu dulu cita cita cikgu apa ?”
“ huh , cita cita saya ?“
“model la tuu”
“ ha , ye laa . model , yang tak payah pergi sekolah tu”

Lepas tu , semua orang diam . baca = insaf . sekejap je laa . semua orang tau model tu best . best apa ? tayang sana tayang sini . kau ingat kau bagus ? sorry laa miranda kerr , aku curang kat kau . tapi , tak apa , aku tukar . best ke jadi artis ?

Best laa , kalau kau tak ada benda nak buat . kau cuma perlu keluar dengan seorang lelaki dan pegang tangan dia dan makan kat mana mana kafe . dan esoknya , terus keluar cerita pasal “PELAKON WANITA YANG TAK BERAPA NAK HOT SUDAH ADA PAKWE” . lepas tu , kau pula hanya perlu jawab “saya dengan dia kawan saja, teman tapi mesra” . lepas tu , kau akan perasan yang pengikut twitter dan facebook kau bertambah dan semua orang akan tanya pasal “kau dah ada pakwe ke ? apa kurangnya aku ?” peminat yang sengal .

Best ke jadi artis ? lagi lagi artis yang selalu cakap “saya nak watak yang mencabar , jadi pelacur ke” . bagusnya . mak kau mesti bangga kan kan ? memang laa kau cuma berlakon tapi dosa tu tetap bertambah , sebab kau pegang sana pegang sini . betul tak ? tak payah bagitau betul ke tak . aku tau aku memang betul . kankan ? kehkeh .. sory , pelakon terutamnya .


rock kami bersih .


wasiat anak dara ; apa kata kau join wonderpets . bagus tuu . aku dah daftar jadi ahli . kau bila masa lagi ? hehe . wonderpets wonderpets , kami datang . membantu anak rusa yang kesusahan . kami tak besar dan kami tak kuat . bila bekerjasama , semua jadi mudah . heyy , wonderpets . yeaa .. erk , sorry . over pulak .

3 comments:

Fitriey Weinhofen said...

best even saya main gig pun rasa best bila ada atas stage and crowds support band saya time kita perform. memang best haha

KizZ said...

Ahahah...tapi rasa cam xbesh je..idop takde privacy kot..

Jom sini,
Tuto tinggalkan link lepas komen

eka said...

@ fitriey ; i wanna be a singer .

@ kizz ; itu laa dia ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...