HARAM TAK NAK KAHWIN

aku tahu laa 97348963 % orang kat dunia ni nak kahwin . siapa tak nak kahwin tu dianggap gila atau kesengalan yang teramat kan . tapi , aku nak bagi tahu satu kebenaran berani mati iaitu aku tak nak kahwin .

tapi , hari apa aku tak nak ingat aku terbaca sesuatu * sumpah aku tak tahu apa yang aku tengah baca * dia cakap yang haram kalau tak nak kahwin dengan sengaja . kira macam aku laa yang dari sejak dilahirkan sudah ada azam tak nak kahwin walaupun aku tahu muka aku memang lebih cantik dari angelina jolie dan semua orang tahu pasal tu .

tapi, aku rasa memang tak nak kahwin laa . tapi , disebabkan haram . aku pun terpaksa untuk kahwin . haram weh . bukan kau kena sumpah jadi justin bieber tapi kau akan mendapat dosa yang besar dari kena sumpah jadi justin bieber .

jadi , aku nak nasihatkan kepada orang yang tak nak kahwin di luar sana , silalah kahwin .

wasiat anak dara ; renung-renungkan dan selamat beramal .

17 comments:

misz jue said...

org gay,lesbian , mak nyah semua tu macam ne plak ye..huhu..

misz myza said...

kawen tu best!!! (hehehehehe.. ckp mcm dah kawen je.. pdhal belum!!)

eka said...

jue ; dapat dosa laa , dosa hubungan sejenis lagi . euww , HAHA .

misz ; zzzz

♥ nana i am ♥ said...

nak kawen~! ^_^

eka said...

@ nana ; HAHA . sume perempuan cakap kat sini .

qasehraihan said...

ai dtg baca entri u..

ai dh follow..follower ke-543..follow me back ye..keep in touch..mksih

senpai adil said...

yes! boleh laa gunekan alasan neh kat mak aku..
hehe dapat kawen awai2! XD

eka said...

@ qaseh ; thx a lot .

@ senpai ; HAHA , gie bagitau cepat .

fasha said...

sy nak kawen,heheh :D
rugi wehh sape xnak,haha.

eka said...

@ fasha ; saya pon * tolonglaa faham =..=

aming said...

situasi ak lain sket..
ak sbnarnya jatuh cinta ngan 7E.
Tp disbbkn ye buka 24 jam,ak cancel r niat tu.

eka said...

sian . malam pertama pon xsempat 6t .
ishish =='

CekLa said...

nak kawin tapi belum lagi sampai gatallll nak kawin. heee~

eka said...

HAHA =='

muhammad adam said...

sape cakap aku xnak kawin ? bek2 sikit erxx . ?

farhan said...

haha ayat perasan tu muka mcm angelina jolie.....bttul ke haram kalau tak kahwin.. kalau org tu takde kemampuan mcm mana lak.....

arief zone said...

Ustaz aku kate Nabi Muhammad x mngaku ummat kalo x kawen, Wallahua'lam. Memang la kawen tu best, sebab ade org yg take cr pasal kite n share evrtg ngan kite. Heee, aku pun x kawen lg gak... Kalo dh ready kawen je lah yek,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...