CARA MENIRU MASA EXAM

Kau nak tiru mmber kau ? sini aku bagitau macam mana . setakat ambik kertas kecik lepas ty buat bunyi tikus dan baling kat mmber kau kertas tu . kau ingat kau otai ? tak ada maknanya . aku cakap sekali lagi , tak ada maknanya .

Cara pertama ; disebabkan ramai budak yang dilahirkan ke dunia ni tak cerdik math . sini , aku bagitau macam mana . kau guna kalkulator kan ? apa lagi type laa nombor soalan kat kalkulator tu , lepas tu pass kawan kau . kalau kawan kau bengong , dia akan bagi jawapan yang kau mintak . silalah percaya apa yang aku cakap .

Cara kedua ; kau suruh laa kawan kau buat buat laa jatuh pensil . pastu kau suruh laa dia buat buat laa melatah . “ ouh , sayangku ayam” . paham paham laa , ayam maknanya A . babun B . Cicak kubing C . dan sewaktu dengannya .

Cara ketiga ; kau memandai laa main dengan cikgu kau . kau cakap laa yang Slash dah jatuh cinta dengan cikgu dan dia nak kahwin dengan cikgu sekarang jugak . comfirm terangkat kain cikgu kau lari kejar Slash .

Cara keempat ; kau macam tak tau laa pulak yang mana mana cikgu datang jaga masa exam . mesti boring . so , untuk menghilangkan keboringan tu , kau tampal laa macam macam kat kelas kau . macam lirik lagu Rancid ke , paling bengong pon kau tampal laa teka silang kata . kalau cikgu kau cool giler , dia mesti buat . masa dia tengah syok buat tu laa , kau usha kawan kau kat sebelah . faham ?

Cara kelima ; kau tinggal masa kau kat tandas . tandas memang sahabat . masa exam , kau pergi laa tandas . pas tu , faham faham laa apa nak buat kat tandas tu , takkan nak berak pulak . logik sikit weh . berak kat tandas ?

Cara keenam ; ini cara paling senang dan paling bengong sekali . buka buku teks letak atas meja atau untuk orang pengecut letak atas riba . sape tak tau apa tu riba , nah aku hadiahkan kamus dewan .  bukan nak suruh kau cari apa tu riba , tapi , kau hempuk kepala kau dengan kamus tu . huh . daa dapat buku tu , apa lagi ? tiru laa . nak kena bagitau jugak ?




Wasiat anak dara ; sebelum tiru ; pastikan kawan anda cerdik dari anda . wasalam .

18 comments:

nelly said...

penh buat yg pertama je
hahaha

:D

shapoji said...

bukak buku teks? mase test jer berani, time exam tak payah nak cari maut. CCTV kot kat uni.

Wan Gerrard said...

hmm ni gerrard memang expert..xkantoi lagi =P

eka said...

@ nelly ; senang jer tuu =='

@ shapoji ; =='

@ gerrard ; ceh .

KizZ said...

ish...time test brani r wat benda ni...semua tu leh wat...tapi time final fuhhh...haraoan la nak wat..risk sgt tggi okay..

tp pasni malas da nak meniru lansung..sangat tak berkat..dulu belajar b4 test dpt je A.Pastu bila dah start habit meniru terus mmmg xdpt A lnsg walaupun rsa cm boleh buat

jom sini,
www.kizgarden.blogspot.com

eka said...

@ kizz ; aku pon daa taubat . seyes nieyy =='

aming said...

cara ketujuh - g kat depan tnye lecturer jwpn mnde..yg ni mmg confirm kasut lekat dkat telinga r.

eka said...

kau memang bagus =='

Cik Ila said...

wah..best la dpt tiru..
cik ila blajar derive equation...kalu nak tiru..mau 2,3 page..hilang 1 step,abis! jwpn pulak bukan semestinya sama..sbb method jwp ada byk..haha.bersyukur la anda semua dpt meniru.hehe

syaza kelyza said...

hahaha , ini sangat cool !

Amirah Zin said...

dah biasa buat ! HAHA XDD

Anisah Zahorin said...

pernah buat yg kedua dgn kelima je...bhahaha~

dulu la..zaman sek..

atiqa aris said...

yg ketiga uh cm best je.haha

eka said...

wah , sume ada pengalaman .
ingat unn dak2 blogger nieyy , baik sangat =='

nazirulhazwan~ said...

betol2.hehe pastikan die lagi cerdik.hehe

ros said...

perh,,cam seronok jer,,
penah gak tiru,,
kwn angkat kertas bg tgk jwpn,,
sengal x?naseb baek cikgu x nmpk,,
da la exam kat dewan besar,,haha
nnt nak try cara tiru yg laen,,huhu

eka said...

haha , teruskan terukan .

muhammad adam said...

seyes slash jatuh cinta kat cikgu kaw . ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...