SEBAB KENAPA MALAYSIAN SUKA DRAMA INDON

cuba laa survey kat mana mana channel atau tak payah laa , aku bagi tahu kat sini .

channel 103 - isnin hingga jumaat ada cerita dongeng dari seberang . yea , seberang maknanya indon .
channel 104 - pukul 6.30 setiap hari isnin hingga jumaat ada cerita cinta kirana .
channel 105 - safa & marwah , isnin hingga jumaat . drama cahaya , isnin hingga jumaat .

dan sebagai nya . tak sanggup aku nak type .
tuu tak termasuk ulangan pada hari sabtu dan ahad dan adik adik aku yang memang pengikut setia indon akan tengok . LOLL ,

SEBAB KENAPA MALAYSIAN SUKA DRAMA INDON


1) jalan cerita yang menarik
tak tau betul ke tak . tapi , aku dengan tak rela hati terpaksa laa mengakui . memang jalan cerita diaorang lebih menarik . sebab tuu laa korang awal awal lagi dah cop tempat duduk paling depan sekali untuk tengok cerita indon kan kan ?


2) pelakon yang cantik cantik & hensem hensem
memang tak dapat dia akui juga laa . tapi kan yang aku tengok mamat mamat indon yang datang kat m'sia ni tak de laa hensem mana . tapi , yang tuu juga laa minah minah m'sia tergila gila kan . euww , 


3) memakai pakaian paling minimum
memang betul kan kan ? sebab tuu laa , mamat mamat m'sia ni beriya iya tengok drama indon .


4) scene yang sama
kalau cerita horror , scene yang wajib ada ialah perempuan dan lelaki yang buat kerja terlarang dan daripada kerja diaorang tuu , muncullah hantuu . tuu laa cerita dia kan kan ?


5) pelakon berani mati
ni agak lain sikit laa , korang pon mesti nak tengok punya laa kan ? lagi lagi kalau diaorang ambik julia perez dan dewi persik berlakon . korang laa orang yang paling stim sekali masa tengok cerita tuu . huh , nasib baik diaorang tak jadi bawa maria ozawa datang indonesia untuk buat filem .


wasiat anak dara ; sorry , tapi tuu laa kenyataan nya . sekarang cerita indon mak aku tengok . lepas tuu , cerita indon lagi . TV3 , TV3 .

11 comments:

mr & mrs mikko said...

kdg2 sinetron dorg tuh merapu2..
ttap gak kita tgk kan..
huhu

eka said...

tuu laa pasal .
teruknya kita .
HAHAA =..=

myza said...

wah , pandainya ko.

AmirahZin said...

setuju ,
that's y la dah beralih arah
kita lyn movie international pulak
cool ~
dan dan dan
lagi hensem <3

Anonymous said...

u're absolutely correct babe !

Mohd Nor Quiyyum said...

alisa bez

~♥ iella ♥~ said...

tak berapa suka cita Indon...
lemas.

http://fadthnwan.blogspot.com

eka said...

@ amirah ; yea ! taylorLautner (:

eka said...

@ quiyyum ; xtengok pon , sebab xslu tgk tb 3 (:

eka said...

@ iella ; sokongsokong !

Zack Kool said...

hello, saya suka blog awak ni tapi saye taknampaklah blog archive tuk godek entry lame? mana ye?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...