JOM TENGOK CARA-CARA NAK PROMOTE BLOG KAU * sticky post

1) sends pings .
hantar update terbaru kau kat mana mana ahh kan . gengblogger , innit nuffnang , sahabat blogger ( fb) banyak lagi ahh . kalau aku cakap sampai syawal datang menjelma pon tak habes . eiii , tak sabarnya nak rayaa .

2) active kan navbar kau
navbar tuh macam ni laa , sorry lah sebab aku takde sebab aku rasa semak semacam je . aku pon buang ahh , hehe . navbar bagi kau untung gak ahh sebab orang mungkin akan klik button next blog . mungkin kalau dia rajin . kalau aku tak ada masa weyh . baik pergi makan .


3) turn on site feed kau
site feed ni kalau mana mana manusia subscribe site feed kau jadi dia akan dapat semua update terbau kau . aku malas nak buat sebab aku giiler malas ahh ada ke orang nak subscribe site feed aku . dah laa blog ni dah kena rebel dengan julian casablancas aka barry allen bukan nama sebenar . tak ke teruk namanya tuh ? okey , macam mana nak letak benda lah ni ?

** setting -> site feed -> allow blog feeds -> short -> save ahh . jadi ahh kan tak ke senang giler nak mampos tuh ? haihh , kalau nak turn off pulak rajinrajin laa tukar yang short tu jadi none . kalau boleh arkk yang short tu kau jangan tukar jadi full sebab nanti orang tak payah pergi blog kau pon dia dah dapat baca entry kau . kau gakk yang rugi kann .

4) post laa entry dengan berhemah
perghhhhh , macam kau tu bagus je kau tulis macam tu . tapi kira okay ahh dari orang yang tulis ya jadi eawwwwwwwwwwwwwww . kenapa jadi nperwpwwwwwwwwwww weyhh ? tak ke sakai ngat tuh . orang pon tak hingin baca lahh . nak pergi blog kau pon dia tak ingin kot nanti kena cop silent readers pulakk .

5) tajuk entry kau kena lah macam dalam surat khabar paling koman
tak pon kau tiru je bulat bulat yang ada kat dalam surat khabar tu . ramai orang cari kat dalam internet sama dengan apa yang surat khabar tu cakap sebab mungkin diaorang nak cari gambar . ataupon dia saja saja . ahh ikut kau lah .kalau aku ,  tulis tajuk macam mengutuk sikit  sebab nak tarik readers tapi susah nak tarik orang yang tak ada blog . grrrrrr . 

6) rajin rajin ahh masuk bloglist kawan kau
sebenarnya aku tak pernah pon masuk bloglist orang , bloglist kera kau jangan tanya lah . sebab aku memang tak ada masa nak buat entry sebab sibuk nak study kan . aku ulang sekali lagi , sibuk nak study kannn . * ceh ceh * . kalau kau masuk bloglist orang tak kisah lah siapa pon tapi kalau boleh biarlah blogger otai sebab traffic diaorang mungkin dah berjuta us dollar . siapa tahu ?


wasiat anak dara : aku buat sticky post sebab next week on monday aku ada test . mintak mintak laa pass . sambil tuh kau boleh lah layan entry aku yang beratus view padahal komen ada yang enam je . silent readers mungkin .



ahh , kata sticky post . entry mesti giler panjang , kahkah . aku mesti rindu blog ni .

4 comments:

Taufiq Tiramisu said...

ceh..study konon.blah la wehh

aku akan rindukan kau..hahahahah ;p

Barry Allen said...

Aok ni kalau tak pass ujian keh penampor je.. ni apahal kaitkan keh dengan rebel-rebel ni? Aok memang nak kena ni.. hehe..

Rehany Park said...

aku pun benci gila org yg tulis tambah ewww eww. rasa mcm nak baling dgn stokin busuk je! huhuhu~

Anonymous said...

хочу секса вологда sexwa http://egcrocvkonta.front.ru/
знакомства город сатка знакомства с девушками в таганроге

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...